dyra våre

sandra

Vår minste ponni er en Shetlandsponni. Hun er 16 år og vi har eid henne helt fra hun var kun 1 år. Nå er hun drektig og venter sitt første føll til våren.


Sandra brukes mye til ridning og til kjøring med vogn i barnebursdager, barnehager og festivaler. Hun blir med oss på drop-in ridning og leies ut til riding med fôrrytter. I 2021 vant Sunniva og Sandra ponnigaloppen i        Telenor Arena. Sandra har også vært innom travsporten hvor mange barn hadde glede av henne på ponni-travskolen.


Hun passer til riding for de minste, men større barn, ungdom og voksne kan kjøre henne med vogn. Hun er verdens kuleste kjøreponni, lydig og full av arbeidslyst. Hun er snill og elsker å få være med ut på tur. Hun kan ha mye energi og være litt rampete i blant. Men med god voksenoppfølging er hun veldig fin og bruke.

Sandra i full galopp
Sandra og Sunnva fornøyd med løpet
Sandra - På oppdrag på Eiksetra
Sandra på travbanen

Assar

Assar er en Godtlandsruss. Han har bursdag på 17. mai. Og nå er han 18 år gammel. Han har bodd hos oss i 8 år.


Assar brukes til det meste av ridning og han kan også kjøres med vogn. Assar brukes mye på tur og trives veldig godt med det. Om han får lov er han veldig      glad i å løpe fort. Han kan også brukes på banen. 

Assar passer både til de uerfarnere og de med litt mer erfaring. Assar er ofte med på oppdrag som barnebursdager, julemarked og alt av aktiviteter som vi tilbyr her på Utelykke. Han er en stor favoritt for mange besøkende.


Assar har som Sandra vært trent i ponnitrav og gått flere løp på travbanen. Han var ikke så interessert i å vinne, men har klart å vinne ett løp.


prins

Prins er en fjording. Han er Utelykkes eldste hest

for dette er Mari sin første hest. Han ble kjøpt i 2006 da han var bare 3 år gammel. Nå er han 20 år gammel, men fortsatt i god form heldigvis.


Prins blir brukt av alle! Har hatt ryttere fra 8 måneder til 80 år. Han er veldig trygg og rolig. Alle elsker Prins!

Han liker seg veldig godt på tur, men kan også ris på banen og liker hoppe litt. Han fungerer også fint til voltige (balanseøvelser/turn på hesteryggen).


Han blir med oss på drop-in ridning, leies ut til riding med fôrrytter og er med oss på diverse arrangement. Prins er også fin til å henge etter på akebrett eller ski.


Prins er en veldig rolig og uredd hest som ikke bruker energi på mer enn han må. Han er super for de minste, men gir også alt han kan for de som er mer erfarne. 

Prins - hinder
Prins - julekrans
Prins - stelles gutt
Prins - vrinsker
Prins - balanse

lilly

Lilly er en Kaldblodstraver på bare 6 år. Hun er vår yngste hest og har kun bodd hos oss siden mars 2022.


Det tar tid for oss å bli kjent med henne og  for henne å bli kjent med oss og alt som foregår i livet når man bor på Utelykke. Hun har tilpasset seg godt og er med oss på alt som skjer.


Vi har ridd henne mest på tur og litt på bane. Hun er rolig og snill, men hun er ung så hun skjønner ikke alltid hva vi vil og ønsker av henne. Hun elsker kos, så her kan du stå og klø så lenge du orker!

Lilly har vært travhest, men hun var ikke så rask så hun ble sendt i ridetrening i stede. Vi har begynt trene henne til kjøring igjen og vi ønsker at hun kan blir en super kjørehest her hos oss.

Geiter

Vi har åtte kasjmirgeiter. Fem voksne geiter og tre søte killinger som ble født sommeren 2022.


Geitene er veldig glad i kos og mat. Vi går ofte på tur med geitene utenfor inngjerdingen.

Da lokker vi de med oss ved å riste på kraftfôrbøtta, så følger de løse etter.

Dette kan du gjerne bli med på!


Vi har også begynt å trene geitene til å gå i sele og gjøre triks. Så her er det mulig å se geiteshow!

Kaniner

Vi har to kaniner som er veldig tamme og kontaktsøkende. De heter Kasper og Jesper.

Kasper fikk vi som kaninunge i 2021. Han har vært med oss på alt fra barnehagebesøk til blåbærtur i Kongsberg fra han var liten. Han er av rasen Rex som er kjent for sin myke pels og at de er veldig sosiale. Han er 2år gammel og har en nydelig lys brunfarge.


Jesper kom til oss sommeren 2023 da hans gode venninne Karamell dessverrre døde i narkose under operasjon. Jesper er en blanding av Belgisk kjempe og Belgisk hare. Han og Kasper fant tonene raskt og er gode kompiser! Jesper er også 2år og har fargen Tan. Sort med brun underside, rundt øyne og snute. Jesper er også en kontaktsøkende og trivelig kanin som liker klapp og kos.

                

Kasper har øvd mye og blitt veldig flink til å hoppe hinder. Vi viser stadig frem et lite kaninshow når vi har arrangement. Og i blandt får også våre gjester prøve seg på kaninhopping. Jesper skal nok også få litt opplæring og vi har troen på at han også kan bli en flink hoppekanin.


På sommerhalvåret er de veldig glade for at du plukker gress og løvetann til dem. Da kommer de gjerne opp i fanget ditt for å spise.


Våre kaniner sitter ikke i bur, for kaniner trenger å kunne bevege seg mye for å holde seg friske. Så de har stort hus og stor luftegård som de kan løpe og hoppe rundt i.


Karamell var en super kanin.

katter

I oktober 2022 fikk vi Lille Pus. Hun er en katt som vi fikk fra en gård hvor hun var forlatt av moren sin. To av hennes søsken var døde og hun og et søsken levde. Da var hun ca fire uker gammel. Hun var tynn og pjuskete. Så vi fôret henne mange ganger i døgnet med melk og hun var med oss overalt. Også når vi reiste hjemmefra måtte hun bli med oss så vi kunne passe på henne og gi henne mat og varme. Hun la fint på seg og har blitt en super sosial og morsom kattunge. 

Pusa kom til oss i 2021. Da var hun 5 år. Da hun kom til oss het hun Snusken. Men familien her hadde mange ulike navneforslag. Etter mye frem og tilbake er det noen her som kaller henne Doris eller Daisy eller Daisy Doris. Men ofte er det Pusa. Hun er glad i kos, når hun vil selv. Ikke glad i å bli løftet så det gjør vi helst minst mulig. Men hun liker å ligge inntil oss for å kose. Pusa er litt skvetten på brå bevegelser. Hun har en litt morsom vane. Det er å hoppe opp i hånden din og dunke hodet sitt for få kos. Holder du hånden din litt over hodet hennes er det mye mulig du opplever dette. Kanskje du skvetter litt når hun hopper opp. Hun er veldig rolig og snill. Biter eller klorer ikke. Vi er veldig glad for at vi fikk denne flotte katten.

høner

Hønene våre er av mange forskjellige raser og derfor av ulik størrelse, farge og utseende.

De legger også egg i flere farger. Vi utvider stadig flokken så vi får stadig nye raser og egg i enda flere farger.


Vi har flere runder med kyllinger i løpet av ett år. Mange av hønene våre er tamme og du kan løfte og kose med dem.


Ender

Våren 2023 kjøpte vi oss ender. Disse er av rasen Moskusand. De er gressender som betyr at de spiser gress og er ikke avhengig av en stor dam for å finne seg mat og trives. Selv om de trenger vann for å stelle fjærdrakten og skylle øynene sine. De er veldig glad i å spise insekter og snegler som er fint for å holde brunsneglene unna hagen. 


Sommeren 2023 ruget vi ut andunger i rugemaskin. Resultatet fra tolv egg ble dessverre bare to andunger. Men ender er veldig flinke til å ruge ut andunger selv, så i løpet av august venter vi mange søte små andunger fra endene våre.